Клімкін: петиція щодо відселення угорців суперечить українському законодавству

Клімкін: петиція щодо відселення угорців суперечить українському законодавству
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Глава МЗС України визнав – ті, хто мають другий паспорт, порушують чинне українське законодавство

Петиція із закликом до депортації угорців Закарпаття суперечить українському законодавству.

Про це у Люксембурзі під час спілкування з пресою заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Під час зустрічі з Пітером Сійярто ми піднімали тему цієї петиції. Я відразу сказав, що ця петиція - вона суперечить українському законодавству. Звичайно, це справа парламенту – як з нею надалі поводитися. Але сам факт існування такої петиції – він дозволяє не лише угорським медіа, але й, зокрема, російським ЗМІ постійно порушувати це питання», - зауважив український дипломат.

Він визнав – ті, хто мають другий паспорт, порушують чинне українське законодавство. Але це не означає, що цих людей треба оголошувати злочинцями, адже таке чутливе питання має вирішуватися послідовно та зважено.

У свою чергу, під час прес-конференції за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ Пітер Сійярто назвав існування петиції на сайті Верховної Ради серед «чотирьох проблемних питань», які не дозволяють рухатися вперед у процесі стабілізації двосторонніх відносин з Україною.

«Ми бачимо, фактично, заклик до депортації народу. Це є неприпустимим. Сподіваюся, українська сторона розв'язувати це питання. Принаймні, сьогоднішнє його обговорення з Павлом Клімкіним дозволяє сподіватися на те, що конструктивне рішення буде знайдено», - зауважив угорський урядовець.

Серед інших проблем у відносинах з Україною  він назвав чинну редакцію закону про освіту, законопроект про мови державних меншин та оприлюднення даних щодо українських посадових осіб угорського походження на сайті «Миротворець».

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін провів результативну зустріч з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

За словами Клімкіна, Угорщина змінить назву посади «уповноваженого по Закарпаттю».

Як відомо, 15 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін взяв участь у Міністерському засіданні ініціативи «Східне партнерство» в Люксембурзі.

Нагадаємо, Клімкін у понеділок, 15 жовтня, зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: