Клімкін розповів, що означатиме вето Росії щодо хімічної атаки в Сирії

Клімкін розповів, що означатиме вето Росії щодо хімічної атаки в Сирії

Клімкін впевнений, що ті, хто застосував хімічну зброю у Сирії, та ті, хто їх підтримує, мають понести відповідальність

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що вето Росії на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо розслідування можливого застосування хімічної зброї в Сирії означатиме небажання Кремля розслідувати інцидент. Про це міністр написав у Twitter.

«Якщо інформація щодо хімічної атаки в Сирії підтвердиться, це є черговим злочином проти людяності. За нього мають понести відповідальність і самі злочинці, і ті, хто їх підтримує. Ще одне вето Росії на резолюцію РБ ООН щодо хімічної зброї в Сирії стане таким самим вето як по MH17», -написав Клімкін.

Як повідомлялося, раніше, 1 квітня, представники Росії заявляли, що домовилися про евакуацію повстанців і цивільних осіб з міста Дума. Наступ сирійських військ та їхніх союзників на Східну Гуту триває з 18 лютого. Він розпочався після понад дворічної облоги анклаву, що перебував під контролем повстанців.

Наступ супроводжується інтенсивним бомбардуванням та обстрілами. Нещодавно представники гуманітарних організацій звинуватили сирійський уряд у використанні хімічної зброї під час бомбардувань Думи. Від початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинуло понад 1,6 тисячі осіб.

Державний департамент США встиг заявити, що якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ

Волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих у сирійському місті Дума може досягати 100 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: