Конституційний суд: розпуск парламенту і дострокові вибори - законні

Конституційний суд: розпуск парламенту і дострокові вибори - законні

Судді не знайшли порушення в указі президента про розпуск Верховної Ради.

Конституційний суд України провів закрите засідання 20 червня, на якому розглянув законність розпуску Президентом України Володимиром Зеленським, Верховної Ради.

Суд таки дозволив розпустити Верховну Раду восьмого скликання, повідомляють «Укрінформ» та «Інтерфакс-Україна».

Конституційний суд не знайшов порушень в указі президента про розпуск Верховної Ради. Рішення вступає у дію одразу з моменту оголошення.

Цю інформацію підтвердив і народний депутат Мустафа Найєм.

«ЗА» таке рішення проголосувало 11 суддів КС, "ПРОТИ" - 5. Таким чином, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року», - написав Найєм в Telegram.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ №303 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів». Указ набув чинності 23 травня, а вже наступного дня в Україні стартувала виборча кампанія.

24 травня до Конституційного суду було направлено подання з підписами 62 народних депутатів про неконституційність указу президента про дострокове припинення повноважень ВР.

11 червня відбулось відкрите засідання Конституційного суду з цієї справи. Представник президента у КС Федір Веніславський заявив, що коаліція у Верховній Раді не існує вже три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: