Литвин пояснив, навіщо він три роки перебував у «Волі народу»: щоб самому конверти на пошту не носити

Литвин пояснив, навіщо він три роки перебував у «Волі народу»: щоб самому конверти на пошту не носити

Колишній спікер скаржиться, що держава взяла на своє фінансування парламентські партії, а незалежних депутатів і групи залишили на самоутриманні

Народний депутат Володимир Литвин, який вийшов з групи «Воля народу», пояснив  у  інтерв’ю «Главкому», чому він три роки перебував у складі цієї групи.

«Я - мажоритарник, - говорить Литвин. - Якщо хочете, то членом групи я був хоч з тієї точки зору, щоб самому не бігати на пошту конверти відправляти. Депутат-мажоритарник змушений сам це робити, якщо його помічники працюють на окрузі. А якщо депутат у групі товаришів, то у них є технічний працівник для таких справ».

Литвин звертає увагу на те, скільки на 120 депутатів (у найбільших фракціях у Раді, - «Главком») технічних працівників. «Це фінансування політичних партій відбувається за рахунок державного бюджету, - пояснює Литвин. - Минулого року на фінансування партій у Верховній Раді пішло півмільярда, в цьому році - стільки ж, на наступний рік, як кажуть, буде до мільярда».

Нагадаємо, що на засіданні парламенту 7 листопада спікер ВР Андрій Парубій повідомив про вихід народного депутата Володимира Литвина із групи «Воля народу».

Сам Литвин своє рішення озвучив ще 20 жовтня, у останній день попереднього пленарного тижня.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Володимир Литвин: Раніше влада жила «по понятіям» - були правила, а зараз немає жодних

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: