Литвин розказав про користь Харківських угод

Литвин розказав про користь Харківських угод
Фото з відкритих джерел

Конфлікт на сході України міг початися ще у 2010 - Литвин

Історичне голосування за Харківські угоди під парасольками унеможливило у 2010 році конфлікт в Україні. Таку думку висловив в інтерв’ю «Главкому» екс-голова Верховної Ради, народний депутат Володимир Литвин.

Підписання угоди Литвин пояснює тим, що тоді не було іншого виходу, «оскільки газові угоди 2009 року затягнули зашморг на Україні».

Політик нагадує також, що коли в 1994 році виникла «проблема Мєшкова» в Криму, її швидко зняли: «Вилетіла група людей туди і навела порядок в Криму. Це був тест для України. Президент тоді перервав закордонний візит, приїхав, зробили все, що потрібно».

Довідка:

Харківські угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України підписано 21 квітня 2010 року в Харкові президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим, згідно з якими термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі подовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на п’ять років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення, та встановлена орендна плата. Як зазначено в самій угоді, термін перебування флоту збільшено в обмін на здешевлення для України російського газу шляхом застосування знижки у вигляді анулювання митних зборів.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Володимир Литвин: Раніше влада жила «по понятіям» - були правила, а зараз немає жодних

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: