Медведчук утретє просився поновити свідоцтво адвоката: рішення суду

Медведчук утретє просився поновити свідоцтво адвоката: рішення суду
Медведчук намагався довести, що його нібито незаконно позбавили права на адвокатську діяльність в Україні
фото: Shutterstock

Тепер екснардеп, підозрюваний у держзраді, позбавлений права відновити роботу адвокатом на території України

Касаційний адміністративний суд 25 липня відмовив колишньому нардепу від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку у відкритті касаційного провадження про повернення йому права займатися адвокатською діяльністю в Україні. Про це повідомила громадська ініціатива «Голка» з покликанням на копію судової ухвали Верховного суду.

Віктор Медведчук, підозрюваний СБУ у державній зраді, намагався довести, що його нібито незаконно позбавили права на адвокатську діяльність в Україні. Кум російського диктатора Володимира Путіна звернувся до касації після того, як програв апеляцію в червні 2024 року.

За словами голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Володимира Поліщука, минулого року адвокати Ілля Костін та Роман Титикало подали скаргу на Медведчука. Суд її розглянув та притягнув екснардепа до адміністративної відповідальності, яка передбачає припинення адвокатської діяльності в Україні.

Віктор Медведчук не погодився з рішенням суду першої інстанції та подав до суду спочатку апеляційну, а згодом і касаційну заяви. У касаційній скарзі колишній нардеп апелював до того, що нібито суд помилково визнав його справу незначної складності, та заявляв, що справа про поновлення його адвокатської діяльності має «важливе виняткове значення для інституту адвокатури в Україні».

Однак суд не визнав справу Медведчука такою, яка становить суспільний інтерес, та відмовив йому у відкритті касаційного провадження. Так екснардеп програв усі три інстанції та не має права відновити роботу адвокатом на території України. Ухвала набрала сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, що Національна асоціація адвокатури України – організація, яку з листопада 2012 року очолює Лідія Ізовітова, давня соратниця обвинуваченого в державній зраді Віктора Медведчука. Лише ця установа видає свідоцтво адвоката, яке легко втратити, якщо не платити внески, не проходити платні курси та не набирати бали. Деякі адвокати, які пішли на фронт захищати Україну, все ж наважились на боротьбу з асоціацією-монополістом – у відповідь їх позбавили права займатися адвокатською діяльністю.

До слова, правоохоронці зібрали докази, які доводять незаконність приватизації державного нафтопроводу «Самара – Західний напрямок», відомого як «Труба Медведчука». Нині про підозру повідомлено екснардепу Віктору Медведчуку та чотирьом представникам колишнього топменеджменту «Прикарпатзахідтрансу», які заволоділи та управляли нафтопроводом.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Феміда не побачила щирого каяття з боку обвинуваченого
«Воювати повинні ті, хто отримав військову освіту». Безробітний ухилянт сідає в тюрму
Домашній арешт стосовно Миколи Тищенка діє до 23 серпня 2024 року
Тищенко під домашнім арештом. Гучна справа отримала продовження
Деякі з картин Медведчука
Продаж конфіскованих картин Медведчука: обрано компанію, яка проводитиме аукціон
Дональдові Трампубуло висуното федеральні обвинувачення за 37 пунктами у справі про зберігання секретних документів США в його резиденції у Флориді
Мін'юст США оскаржить рішення про закриття справи Трампа щодо секретних документів
Як запевняють в Міноборони, автоматично штрафи накладатися не будуть, але це може статися протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення
17 тисяч – наперед. Адвокат: ТЦК на власний розсуд накладають штрафи ще до закінчення строку оновлення даних
 Нардеп від «Слуги народу» отримав підозру за вимагання 3,4 млн грн хабаря
Справа про хабарництво: суд обрав запобіжний захід нардепу Задорожньому
У 2023 році співробітники ФСБ затримали журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича нібито за «шпигунство»
Московський суд обрав суворе покарання журналісту The Wall Street Journal Гершковичу
У 2021 році троє неповнолітніх хлопців з села Верхні Ворота у підвальному приміщенні зґвалтували 14-річну дівчинку
Групове зґвалтування 14-річної на Закарпатті: адвокати заявили про затягування справи
19 липня до поліції надійшло повідомлення про знесення невідомими особами історичної будівлі на вулиці Олександра Кониського
Знесення садиби Зеленських: місто готує судовий позов
Дата публікації новини: