Влада сфальсифікувала закон про боротьбу з коронавірусом. Нардепи вимагають розслідування через підміну тексту

Влада сфальсифікувала закон про боротьбу з коронавірусом. Нардепи вимагають розслідування через підміну тексту
Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» надіслали депутатське звернення до Офісу генпрокурора та ДБР з вимогою відкрити провадження через невідповідність тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроєкту

Після оприлюднення документа в ньому вказана норма, за яку нардепи в Раді не голосували. Текст було змінено

Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» надіслали депутатське звернення до Офісу генпрокурора та ДБР з вимогою відкрити провадження через невідповідність тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроєкту, за який голосували нардепи в Раді під час пленарного засідання.

Відповідне звернення підписали Микола Княжицький, Ірина Фріз, Микола Величкович, Михайло Бондар, Марія Іонова, Софія Федина та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок (30 березня – ред.) на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Серед іншого, закон мав підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів, та звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки і деяких інших платежів)», – нагадав Микола Княжицький у себе на Facebook.

За його словами, у початковому тексті закону було написано: «Наймач звільняється від плати за користування майном».

Утім, після оприлюднення документа ця норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: «Наймач може бути звільнений від плати за користування майном».

«Тож виходить, що ця норма жодним чином не захищає орендаря та не покращує його становища. Наголошую, що депутати за таке не голосували!» – заявив нардеп від «ЄС».

1_22

2_18

3_08

Він також наголосив, що це неприпустимі дії з боку влади, які є порушенням закону.

«І це означає, що вже після голосування, при підготовці законопроєкту на підпис Разумкову і Зеленському, хтось у Верховній Раді чи в Офісі президента цинічно замінив його. Дуже сподіваюся, що вище керівництво держави про це не знало і свідомо не порушувало закон», – додав Княжицький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: