Стало відомо, за що Порошенко подякував Путіну

Стало відомо, за що Порошенко подякував Путіну
Порошенко: Дякую, пане Путін, за те, що зробили мою країну набагато більш готовою захищати європейські цінності

Порошенко подякував президентові РФ за те, що той зробив Україну більш проєвропейською

Визначальну роль у збільшенні підтримки українцями європейської та євроатлантичної інтеграції зіграла військова агресія Росії проти України, тобто дії її очільника Володимира Путіна. Про це в інтерв’ю CNN заявив президент України Петро Порошенко.

Відповідаючи на питання щодо колонки Енн Епплбаум у Washington Post, в якій авторка вказала, що дії Путіна проти України призвели до несподіваного результату – об’єднання українців. Порошенко заявив, що лише може погодитися із цією тезою.

Голова держави навів декілька цифр.

«У 2013 трансатлантичну інтеграцію України, вступ до НАТО, підтримувало 16% українців. Зараз це більше 54%. Хто зробив це? - Путін. У 2013 європейську інтеграцію України, вступ до Європейського Союзу, підтримувало 33% українців. Зараз 74%. Хто це зробив? Путін».

«Тому дякую, пане Путін, за те, що зробили мою країну набагато більш європейською і набагато більш готовою захищати європейські цінності та трансатлантичні цінності. І ми абсолютно впевнені, що ми не повернемося до Російської імперії», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що силового сценарію звільнення Донбасу не буде.

«Я думаю, що жоден український політик, зокрема я, безумовно, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк перетворився на Грозний в часи першої і другої Чеченських воєн. Путінський сценарій, який його радує, нам не потрібен, і ми цього не допустимо – сценарій, коли Кремль знищував мирне населення «килимовим» бомбардуванням. І ми тут теж хочемо сказати, що Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: