У Держдепі США назвали умову проведення виборів на окупованому Донбасі

У Держдепі США назвали умову проведення виборів на окупованому Донбасі
Умови виборів на окупованому Донбасі мають обговорюватися лише після відновлення контролю України над державним кордоном

У США вважають, що безпекові умови створять підґрунтя для виконання політичних умов

Умови виборів на окупованому Донбасі мають обговорюватися лише після виконання безпекової частини Мінських домовленостей, зокрема, відновлення контролю України над державним кордоном.

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент.

«Мають бути відведені сили, усі війська, створені усі безпекові умови. Перш ніж ми перейдемо до будь-яких розмов про умови майбутніх місцевих виборів, що також обговорюються у Мінському процесі, мають бути виконані безпекові умови, які створять підґрунтя для виконання політичних умов… Насамперед, має бути домовленість про відновлення контролю України над державним кордоном (з Російською Федерацією)», - зазначив Кент.

Він також наголосив, що Росія повинна виконати зобов’язання, які взяла на себе у 2014-2015 роках у Мінському процесі, та нагадав, що досягнуті домовленості постійно порушувалися. Зокрема, Росія вже після підписання Мінських домовленостей зайняла нові території з містом Дебальцеве.

Представник Держдепу зазначив, що бачить прагнення команди президента Володимира Зеленського досягти миру на Донбасі.

«Це війна Росії. Росія почала її і Росія привела війська, які продовжують  продовжує вбивати українців на українській землі… Росія має виконати зобов’язання, які взяла на себе у вересні 2014 і лютому 2015 року», - наголосив Кент.

Він відзначив як позитивне зрушення нещодавній обмін, але нагадав, що на окупованих Донбасі і Кримському півострові та на території Російської Федерації  все ще утримуються більше сотні українських громадян.

Джордж Кент також відзначив необхідність зберігати у фокусі уваги ситуацію з правами людини в окупованому Криму, зокрема, становище кримських татар.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Україні не будуть переноситися та відбудуться 25 жовтня. Про це на брифінгу у Верховній Раді 6 травня заявив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: