У Порошенка похвалились, як розбивають російські міфи про українську церкву

У Порошенка похвалились, як розбивають російські міфи про українську церкву

Міфи Кремля про «розкол у православ’ї» в Україні не мають на Константинополь такого впливу, як хотілося б Москві, стверджують в Адміністрації президента

Москва запускає відверту брехню і бруд в ЗМІ, аби завадити українській церкві отримати автокефалію. Але у Вселенському патріархаті ретельно перевіряють факти, тому не звертають увагу на міфи Москви, стверджує в інтерв'ю «Главкому» заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко.

«Росія докладає чималих зусиль для поширення міфів. Про начебто загрозу релігійної війни – хоча єдина війна, яка точиться в Україні – це російська агресія. Про «розкол у православ’ї» – хоча якраз поведінка Росії його провокує. Про «підтримку московської церкви більшістю вірян» – хоча є соціологічні дані всіх служб, які демонструють іншу картину. Про «утиски канонічної церкви в Україні» – хоча, окрім вигадок пропаганди, жодних доказів Москва навести не спромоглася», - зазначив Павленко.

За його словами, у Вселенському патріархаті дуже ретельно і прискіпливо перевіряють факти – тому зусилля Москви не мають того ефекту, на який сподіваються в Кремлі. «Але вони продовжують старатися. Поширюють свої міфи серед інших церков, запускають відверту брехню і бруд в ЗМІ», - додав заступник голови Адміністрації.

Але Павленко впевнений, що в інформаційному суспільстві приховати щось неможливо. Тим більше з відкритих джерел можна дізнатися як дані соціології, так і про ставлення українських священиків та ієрархів різних церков до війни, російської агресії, до ветеранів, та зрештою до вірян. «Все це формує у Вселенського патріархату розуміння, яким чином йти до надання автокефалії. Як сказав на переговорах один з представників цієї церкви – «я не розумію, як українські ієрархи можуть бути проти створення української церкви», - підсумував Павленко.

Нагадаємо, 1 липня Вселенський Патріарх Варфоломій заявив, що Константинополь ніколи не визнавав церковної влади Москви над Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: