Україна хоче створити трибунал для Путіна. Банкова повідомила подробиці

Україна хоче створити трибунал для Путіна. Банкова повідомила подробиці
Потенційним місцем проведення трибуналу над вищим керівництвом Росії може бути Гаага
фото: Shutterstock

Кілька міжнародних партнерів погодилися створити трибунал

Україна планує створити одноразовий міжнародний трибунал для суду над найвищим керівництвом російського режиму за акт агресії – зокрема і нинішнього президента Росії Владіміра Путіна. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов під час зустрічі з іноземними журналістами у четвер, 21 липня, пояснив, що акт агресії, за яким буде порушено додаткове провадження, легко довести.

«Те, що Росія вторглася в Україну своєю армією, є фактом, який визнають наші міжнародні партнери. Ми сподіваємося отримати обвинувальний висновок протягом трьох місяців», – сказав він.

Своєю чергою посол України з особливих доручень Антон Кориневич зазначив, що наявність обвинувального висновку й ордеру на арешт Путіна чи міністра оборони РФ Сергія Шойгу «буде великим кроком вперед у досягненні справедливості».

Дипломат також додав, що кілька міжнародних партнерів погодилися створити трибунал. Однак не розповів, хто саме дав свою позитивну відповідь. Разом з тим за словами Кориневича, потенційним місцем проведення трибуналу над вищим керівництвом Росії може бути Гаага.

Зазначимо, до кінця 2022 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі готується пред'явити РФ звинувачення у злочинах, вчинених проти українського народу.

Нагадаємо, Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні за період із 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, до 15 травня задокументувала і підтвердила вбивства мирних громадян у більше ніж 30 населених пунктах України.

Також місія задокументувала 248 випадків незаконного затримання і розслідує «все нові й нові« повідомлення про сексуальне насильство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: