Вибори голів ОТГ: В БПП заявляють про перемогу у 40% громад

Вибори голів ОТГ: В БПП заявляють про перемогу у 40% громад
23 грудня відбулися перші вибори у 78 новостворених ОТГ

Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» перемагає на виборах в ОТГ, які відбулися 23 грудня у 78 ОТГ у 13 областях України. Відповідне повідомлення розміщене на сайті політичної сили.

За даними екзит-полів, проведених партійними штабами, понад 40% кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, – кандидати від партії або самовисуванці – члени партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Інші політичні сили мають значно менші результати, йдеться у повідомленні. 

За даними політичної сили, найбільшу підтримку кандидати від «БПП «Солідарність» отримали у Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

«Партія «БПП «Солідарність» перемагає на виборах в ОТГ, починаючи з першої кампанії на кожних виборах у громадах. Це означає, що виборці по всій країні дедалі активніше підтримують реформу децентралізації, яку ініціював президент і яку реалізує на місцях та активно підтримує у парламенті наша політична сила», – переконаний керівник Секретаріату партії «БПП «Солідарність», народний депутат України Максим Саврасов.

Після закриття дільниць о 20 годині розпочався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських і селищних ОТГ, де голови та депутати обирались за мажоритарною системою, а також у 9 міських ОТГ, де депутатів обирали за пропорційною системою.

Нагадаємо, 23 грудня відбулися перші вибори у 78 новостворених ОТГ.

Зокрема, у Волинській області вибори відбулися в 9 ОТГ, у Житомирській – 6 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 4 ОТГ, у Київській області – 4 ОТГ, Кіровоградській області – в 4 ОТГ, у Львівській області – 5 ОТГ, у Полтавській області – в 3 ОТГ, у Рівненській області – в 3 ОТГ, у Тернопільській області – в 5 ОТГ, у Хмельницькій області – в 3 ОТГ, у Черкаській області – 27, у Чернівецькій області – в 4 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 1 ОТГ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: