Вибори в Україні: cтало відомо, скільки спостерігачів прибуде із США

Вибори в Україні: cтало відомо, скільки спостерігачів прибуде із США
Український конгресовий комітет Америки - єдина організація у США, офіційно зареєстрована ЦВК

Спостерігати за виборами в Україні, зокрема, планують офіційні особи США та члени Конгресу

Близько 50 осіб вже зареєструвалися для спостереження за виборами в Україні, а загальна кількість очікується на рівні 100-150 спостерігачів, серед яких як представники української діаспори, так і офіційні особи США.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів директор з комунікацій Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський.

«Ми очікуємо, що на перший тур виборів прибуде 100-150 спостерігачів. До Нового року зареєструвалися вже близько 50», - повідомив він.

Добрянський додав, що Український конгресовий комітет Америки - єдина організація у США, офіційно зареєстрована Центральною виборчою комісією України.

«Більшість поїдуть в Україну, але деякі залишаться також спостерігати за виборчим процесом на дільницях у Вашингтоні та Нью-Йорку», - зазначив представник УККА.

За його словами, участь планують взяти також офіційні особи США, члени Конгресу і низка штатів. Через «шатдаун» вони не могли планувати подорожі за кордон, однак, тепер, коли уряд знову працює, планування відновлюється.

«Лише вчора відкрився уряд, і вони тепер хоча б можуть планувати, хто і коли поїде. Я вже знаю, що моя конгресвумен хоче бути спостерігачем у Нью-Йорку. Консульство, де відбуватиметься голосування, розташоване саме в її окрузі», - пояснив він.

Щодо офіційних осіб, які поїдуть в Україну, Добрянський пояснив, що «тепер будемо мати розмови, оскільки Держдепартамент знову відкрився».

Нагадаємо, Україна просить Європарламент направити спостерігачів на президентські вибори.

Раніше в МЗС Росії заявили, що РФ планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте нібито побоюється провокацій. Також глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ОБСЄ запросила наглядачів від Росії на вибори в Україні.

9 січня голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки від російських спостерігачівна вибори президента-2019. 

Також повідомлялося, що під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: