Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака

Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака
Володимир Зеленський не планує звільняти керівника Офісу президента Андрія Єрмака

Президент подякував підписантам петиції «за громадянську позицію»

Петиція з вимогою до президента Володимира Зеленського звільнити та притягнути до відповідальності голову його Офісу Андрія Єрмака набрала необхідну кількість підписів. Однак звільняти його Зеленський не планує.

Про це йдеться у відповіді президента Володимира Зеленського на електронну петицію № 22/091322-еп.

Серед причин необхідності звільнення Єрмака з посади очільника Офісу президента автор петиції зазначав підписання ним 11 березня протоколу засідання ТКГ у Мінську, згідно з яким планувалося створення так званої Консультативної ради.

Зеленський у відповіді подякував «за висловлену громадянську позицію», проте зауважив, що підписання протоколу ТКГ є частиною поточної роботи з реалізації комплексу заходів, а також інших документів, які складають «пакет» досягнутих у Мінську в 2014 - 2015 роках домовленостей.

«За результатами засідання ТКГ у Мінську 11 березня 2020 року було підписано робочий документ, який має декларативний характер, не легітимізує суб’єктності ОРДЛО, а також не змінює статусу Росії у переговорному процесі в рамках ТКГ. Протокол не є міжнародним договором, як це визначено в статті 2 Закону України «Про міжнародні договори України», відтак уповноваження на підписання робочого документа засідання ТКГ у Мінську 11 березня 2020 року не регламентовано законодавством», - заявив глава держави.

Він також зауважив, що 11 березня Єрмак був присутній на консультаціях ТКГ у Мінську з метою оцінки стану виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі за його участю як представника України на переговорах політичних радників глав держав та урядів країн - учасниць цього формату (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

Автор петиції також наголошував, що Єрмак може бути причетний до незаконної діяльності.

У цьому зв'язку президент заявив: «Стосовно висловлювань щодо А.Єрмака та інших осіб необхідно зазначити, що Державним бюро розслідувань та Службою безпеки України здійснюється досудове розслідування з метою перевірки наявних у ЗМІ фактів. Про результати досудового розслідування буде поінформовано суспільство через засоби масової інформації».

Нагадаємо, у березні на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилися про створення органу, який зафіксує суб’єктність окремих районів Донецької та Луганської областей.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»:

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: