Релігієзнавець стурбований шкільним предметом «Закон Божий»

Релігієзнавець стурбований шкільним предметом «Закон Божий»
Анатолій Колодний, заступник директора-керівник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України

Науковець наполягає, щоб у вищі навчальні заклади було повернено як обов’язковий предмет «Релігієзнавство»

Предмет «Закон Божий» у школі не потрібен. Адже в класах діти з різних сімей, тому не можна нав’язувати одну конфесію. Потрібно ввести в навчання «Релігії світу». А у вищі навчальні заклади повернути як обов’язковий предмет «Релігієзнавство». Таке занепокоєння висловив Анатолій Колодний, заступник директора-керівник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком»

Релігієзнавець виступає проти шкільного предмету «Закон Божий».

«Ми зараз піднімаємо питання, щоб в школах не вводили «Закон Божий». Потрібно ввести «Релігієзнавство», а точніше «Релігії світу». Чому ми проти такого предмету як «Закон Божий»? Тому що це одна конфесія, а діти у нас в класах різні: є з мусульманських сімей, є з іудейських родин, є невіруючі сім’ї або представники нових релігійних течій. Не можна дітям силою нав’язувати якусь одну конфесію. Тому треба дати загальний предмет. Адже діти не настільки ще абстрактно мислячі, щоб давати їм такий складний предмет як «Закон Божий», - пояснює Колодний.

Він також наполягає, щоб у вищі навчальні заклади було повернено як обов’язковий предмет «Релігієзнавство».

«До цього часу в вишах «Релігієзнавство»  було обов’язковою навчальною дисципліною. Її ввели завдяки нам. Ми тоді прийшли в міністерство освіти, і воно включило в перелік обов’язкових дисциплін релігієзнавство. Тоді відкрилися кафедри, факультети, почалася підготовка фахівців-релігієзнавців. Зараз немає у вишах обов’язкового вивчення такого предмету як релігієзнавство. Стоїть питання буття цих кафедр і факультетів, а також куди ці випускники потім підуть», - резюмував вчений.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: