Абревіатура УПЦ офіційно закріплена за помісною церквою (ДОКУМЕНТ)

Абревіатура УПЦ офіційно закріплена за помісною церквою (ДОКУМЕНТ)
Абревіатури УПЦ та ПЦУ можуть вживатися, як синоніми

Абревіатуру УПЦ можна побачити у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб

Абревіатура УПЦ офіційно закріплена за Київською митрополією Української православної церкви (Православної церкви України).

Відповідні відомості внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Витяг з Реєстру опублікував на своїй сторінці у Facebook архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (в миру – Іван Зоря).

.jpg_47

У Мінкульті заявили, що назви Українська православна церква та Православна церква України будуть вживатися, як синонімічні. Це погоджено з Фанаром.

Як повідомлялося, Православна церква України отримала офіційну реєстрацію. Місцезнаходження зареєстрованої ПЦУ - Київ, вулиця Трьохсвятительська, 6.


Нагадаємо, що 31 січня закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинності.

Раніше Українську церкву внесли до диптиху Вселенського патріархату.

Під час об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року предстоятелем Православної церкви України було обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого в Софійському соборі в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: