Центр розвитку туризму: цього сезону пляжні курорти України заповнені майже на 100%

Центр розвитку туризму: цього сезону пляжні курорти України заповнені майже на 100%
Пляж

В цьому сезоні туристів в Україні стало більше, незважаючи на зростання цін

За даними Центру розвитку туризму, влітку 2018 року пляжні курорти України заповнені майже повністю, тому туристичний сезон буде вдалим.

Про це в ефірі «Громадського» повідомив директор Центру розвитку туризму Володимир Царук.

За його словами, в цьому сезоні туристів в Україні стало більше, незважаючи на зростання цін.

«Особливо зріс потік туристів, які від’їжджають відпочивати за кордон. Ми бачимо, що авіакомпанії не справляються з цим потоком, який йде через українські аеропорти», - зазначив Царук.

Він додав, що на пляжних курортах тенденція дуже хороша, вони заповнені майже на 100%. При цьому збільшився потік іноземців.

«Незважаючи на те, що не так багато готелів мають зірочки, люди їдуть в Україну. Курорти розвиваються, навіть та ж сама Затока, де ми бачимо збільшення туристів іноземних, зокрема білорусів досить таки багато. Тому цей сезон буде вдалим і доволі успішним», - розповів директор центру.

На питання, яким курортам віддають перевагу українці, Царук відповів, що влітку це південь України.

«Та сама Одеса, туристична столиця України, це Затока, це курорти Херсонщини - Скадовськ, Залізний порт, Лазурне, це безумовно Бердянськ, де цього літа побуває десь більш ніж півтора мільйони туристів», - наголосив він.

Експерт також додав, що серед не морських курортів найбільш популярним в українців є відпочинок на Закарпатті, у Карпатах, у Львові, «який є фестивальною столицею України», а також на озерах, «при цьому не тільки Шацьких».

Нагадаємо, Центр громадського здоров’я МОЗ оновив інтерактивну карту не рекомендованих для купання пляжів та рекреаційних зон України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: