Дещиця сподівається, що Польська православна церква порозуміється з Українською церквою

Дещиця сподівається, що Польська православна церква порозуміється з Українською церквою
Дипломат впевнений, що кожна держава, тим більше така, яка має велику кількість православних віруючих, має право на свою Помісну церкву

У заяві Синоду ПАПЦ було сказано про те, що церква молиться за єдність православ’я, - посол

Польська автокефальна православна церква (ПАПЦ) має змінити свою позицію і налагодити контакти з новоствореною Українською помісною церквою (УПЦ). Таке сподівання в інтерв’ю «Укрінформу» висловив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

«Треба звернути увагу, що в цій заяві Синоду ПАПЦ було також сказано про те, що церква молиться за єдність православ’я. Я переконаний, що цю єдність ми показали під час Собору 15 грудня і будемо її утверджувати після отримання Томоса. Сподіваюся, що це буде підставою для того, щоб ПАПЦ зрозуміла, що і наші і їхні молитви призвели до створення Української помісної церкви і з нею варто підтримувати контакти»,- повідомив Дещиця.

За словами дипломата, згідно з усіма церковними канонами, кожна держава, тим більше така, яка має велику кількість православних віруючих, має право на свою помісну церкву.

«Це також визнає керівництво польської церкви. Тому, це не суперечить їхній позиції і церковним канонам. Якщо це не суперечить канонам, то з нею (УПЦ) треба налагоджувати контакти і приязнь»,- підкреслив Дещиця.

Як інформувалося, собор єпископів ПАПЦ в офіційному комюніке від 15 листопада заборонив духовенству церкви вступати в «літургійно-молитовні контакти з, так званим, «Київським патріархатом» і, так званою, «Автокефальною церквою», що своїми нинішніми діями спричинили багато зла».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: