«Інтер» під час трансляції з Єрусалиму розказав, що Московську церкву в Україні переслідують

«Інтер» під час трансляції з Єрусалиму розказав, що Московську церкву в Україні переслідують
Парафіяни храмів Української православної церкви в Єрусалимі

Під час трансляції сходження Благодатного вогню в Єрусалимі 7 квітня телеканал «Інтер» розповів, що Московську церкву в Україні переслідують.

Зазначимо, увечері Великого Четверга сотні віруючих Московської церкви, які прибули до Єрусалима, пройшли останнім шляхом Спасителя.

Хресний хід вірян мав особливість, адже першими йшли «представники захоплених храмів УПЦ (МП – ред.), яких на сьогодні нараховується 47», зазначили на сайті Московської церкви.

Парафіяни, «у яких відібрали їх рідні храми», виступили з ініціативою створити ікону із зображенням Собору новомучеників землі Української, пояснив керуючий справами митрополит Антоній (Паканич).

«Сто років тому митрополит Володимир Богоявленський став першим єпископом, якого було вбито богоборчою владою – його зображено у центрі ікони. Ця ікона написана народними іконописцями, які зобразили новомучеників і сповідників Української православної церкви (Московського патріархату – ред.), що представляють різні регіони України. Життям і своєю смертю вони засвідчили любов до Бога і приналежність православній вірі», – розповів керуючий справами УПЦ.

Українці пройшли останнім земним шляхом Христа з молитвою про відновлення спокою в Україні.

Раніше повідомлялося, що протягом чотирьох років війни на Донбасі споруди УПЦ Московського патріархату використовуються спецслужбами Росії для ведення розвідувальної операції, а представники духовенства МП беруть участь у терористичній діяльності та підтримують бойовиків. Про це розповіли полковники СБУ Валерій Удовиченко та Юлія Лапутіна під час круглого столу «Агресія РФ проти України: історичні паралелі та сучасний вимір» у Покровську Донецької області.

Нагадаємо, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 7 квітня, у Велику Суботу зійшов Благодатний вогонь.

Читайте також матеріали «Главкома»

Митрополит УПЦ МП Митрофан: Духовну підтримку у нас можуть отримати всі, навіть ополченці і бойовики

Скандал навколо Московського патріархату. Що робити державі Україна?

ФСБ і Московський патріархат: що спільного?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: