Київський ліцей ім. Богуна вперше набиратиме на навчання дівчат

Київський ліцей ім. Богуна вперше набиратиме на навчання дівчат

За словами начальника ліцею, дівчата фахово могли б забезпечувати інформаційно-психологічні операції, кібербезпеку та спецрадіозв'язок

До Київського військового ліцею ім. Івана Богуна вперше на навчання візьмуть близько 30 дівчат. Про це 29 березня повідомив начальник ліцею Ігор Гордійчук, передає «Укрінформ».

«Цьогоріч плануємо набрати від 10 до 30 дівчат. Перший рік ми попросили мінімальну кількість. Якщо це буде вдалий рік, будемо обґрунтовувати пропозиції для керівництва і збільшувати кількість», — пояснив начальник ліцею.

За його словами, дівчата фахово могли б забезпечувати інформаційно-психологічні операції, кібербезпеку, спецрадіозв'язок тощо.

Відповідаючи на питання щодо особливостей вимог до дівчат-абітурієнтів, Гордійчук сказав: «Вимоги як до хлопців, так і до дівчат однакові». Відтак, абітурієнтів тут перевірятимуть на силу, спритність, витривалість, психологічну готовність та мотивацію.

Що стосується вимог до рівня фізичної підготовки, то в ліцеї перевіряють нормативи з підтягування, бігу на 60 та 1500 метрів (для вступників до 10 класу), тисячу метрів (для 8 класу).

Ліцей проводить прийом юнаків, а відтепер і дівчат, на навчання у 8 та 10 класах на конкурсній основі за результатами вступних випробувань із урахуванням результатів медичного огляду та професійно психологічного відбору.

Раніше повідомлялося, що на ЗНО цього року вже зареєструвалися понад 326 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: