Митник із Львівщини володіє апартаментами у Дубаї за $175 тис. – розслідування

Митник із Львівщини володіє апартаментами у Дубаї за $175 тис. – розслідування
Згідно з декларацією за 2023 рік, Конанець працює на посаді головного державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Смільниця» на Львівщині
колаж: radiosvoboda.org

У доступних майнових деклараціях Конанець цю нерухомість не вказував. Так само – як і відомості про доходи від здачі в оренду

Журналісти-розслідувачі встановили, що державний інспектор митного поста «Смільниця» Львівської області Андрій Конанець володіє апартаментами у житловому комплексі Дубаю, вартість яких складає $175 тис. Про це повідомляють «Схеми» (Радіо Свобода).

Це майно, а також дохід від оренди держінспектор у своїх деклараціях інспектор не вказував. У коментарі журналістам Конанець заперечив, що має квартиру в Дубаї.

Відповідно до даних з Дубайського витоку, Андрій Конанець вклався у нерухомість у 2010 році – це студіо площею 34 кв. м у комплексі Lakeside. Згідно з транзакціями, доступ до яких журналісти також отримали в межах Dubai Unlocked, ця квартира була придбана за 175 тисяч доларів (за теперішнім курсом це близько семи мільйонів гривень) і згодом здавалася в оренду. Дохід від оренди склав $36 тис.  (це близько півтора мільйона гривень).

Дохід від оренди квартири склав $36 тис. 
Дохід від оренди квартири склав $36 тис. 

У доступних майнових деклараціях Конанець цю нерухомість не вказував. Так само – як і відомості про доходи від здачі в оренду.

Згідно з декларацією за 2023 рік, Конанець працює на посаді головного державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Смільниця» на Львівщині. До цього був головним інспектором митного посту «Яворів», ще раніше – головним інспектором посту «Краковець». Сукупно він задекларував разом з дружиною близько пів мільйона гривень заробітної плати за 2023 рік.

На запитання журналістів щодо джерела походження коштів на це майно, а також чому ця нерухомість не вказана у декларації, як і доходи від оренди, Андрій Конанець відповів: «Це – непорозуміння, в мене немає ніякої нерухомості», – і більше спілкуватися з журналістами не захотів.

Dubai Unlocked – це міжнародний проєкт, в основі якого лежить масив даних про власників нерухомості в Дубаї, отриманий Вашингтонським центром оборонних досліджень (C4ADS). Ці дані згодом передали норвезькому фінансовому виданню E24 і Проєкту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), який і координував роботу понад 70 медіа з усього світу.

Нагадаємо, журналісти виявили майно колишніх посадовців в Дубаї на $30 млн. Родичі колишніх українських високопосадовців, народних депутатів, суддів та прокурорів  мають елітну нерухомість у житлових комплексах Дубаю в Об’єднаних Арабських Еміратах. Загальна вартість знахідок – становить близько $30 млн.

Читайте також: Українські посадовці таємно володіють майном у Дубаї – розслідування 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Слідством встановлено, що Марченко упродовж 2014-2022 років переводила мільйонні суми на фінансування Росгвардії та МВС РФ
Справу проти Оксани Марченко щодо фінансування Росгвардії та МВС Росії передано до суду
Якщо РПЦ не залишить Нижню Лавру протягом місяця, питання вирішуватиметься в силовий спосіб
Глава Мінкульту: Даємо РПЦ в Україні місяць часу, аби вони виїхали з Нижньої лаври
Багато деталей глава польського уряду не навів через питання безпеки
Польські спецслужби арештували дев'ятьох підозрюваних у роботі на РФ
Активи належать трьом західним банкам – UniCredit, Deutsche Bank і Commerzbank
Росія арештувала активи європейських банків на понад €700 млн
У поліції Одеської області уже відреагували на скандал
В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень
Комплекс розташований під Берліном на території в майже 7 гектарів
Берлін готовий подарувати віллу Геббельса, яку росіяни приписували Зеленському, новим власникам
Раніше журналісти виявили, що теща президента «Енергоатому» влітку 2023-го року придбала будинок і землю під Києвом вартістю близько 7 млн грн, і там оселився сам держпосадовець з родиною
Президент «Енергоатому» так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – «Схеми»
БЕБ: Попередня вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад 20 млн грн
Детективи БЕБ викрили підпільні фабрики з виробництва підробок брендового одягу
Після завершення будівництва аеропорт стане центром нової економічної зони
Дубай анонсував будівництво найбільшого аеропорту у світі (фото, відео)
Дата публікації новини: