«Молитва віртуальна, проте реальна». Понад 130 тисяч людей молилися онлайн під час літургії у Патріаршому соборі УГКЦ

«Молитва віртуальна, проте реальна». Понад 130 тисяч людей молилися онлайн під час літургії у Патріаршому соборі УГКЦ
Цієї неділі, 22 березня, «Живе телебачення» знову проводить пряму трансляцію літургії з Патріаршого собору. 

Про можливість приєднатися до літургії онлайн було повідомлені віруючих та всіх зацікавлених осіб через соціальні мережі.

В Українській греко-католицькій церкві минулої неділі через пандемію коронавірусу провели літургію онлайн у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві.

Як зазначають у пресслужбі Церкви, про можливість приєднатися до літургії онлайн було повідомлені віруючих та всіх зацікавлених осіб через соціальні мережі.

Під час богослужіння усього прямий ефір на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube переглянули понад 130 тисяч осіб.

Цієї неділі, 22 березня, «Живе телебачення» знову проводить пряму трансляцію літургії з Патріаршого собору. Вона розпочалася об 11.00. 

В УГКЦ нагадали, що у Київській архиєпархії та в багатьох інших архиєпархіях і єпархіях УГКЦ надано канонічну диспензу (звільнення) усім вірним від обов'язку фізичної присутності на Божественній Літургії в неділі і свята, натомість залишаючи обов'язок брати участь у Божественній Літургії, що  транслюється онлайн.

Також було наголошено на необхідності виконання розпорядження цивільних органів влади та дотримання санітарних норм. Людей у зоні ризику (старшого віку, батьків з малими дітьми, осіб з ознаками респіраторних інфекцій, тих, хто недавно повернувся з-за кордону і хто з ними проживає) просять залишатися вдома, щоб не наражати себе та інших на небезпеку зараження.

Як повідомлялося, столичний міський голова Віталій Кличко закликав усі церкви в Києві припинити богослужіння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: