На Прикарпатті громада перейшла до Помісної церкви без священика

На Прикарпатті громада перейшла до Помісної церкви без священика
Місцевий депутат стверджує, що Московський патріархат намагався пересварити віруючих, проте це не вдалося

Настоятель храму вийшов з церкви під час виконання на зборах гімну України

В Івано-Франківській області, у селищі Богородчани, на загальних зборах релігійна громада храму Святих Апостолів Петра і Павла під гімн України перейшла до Православної церкви України (ПЦУ). Про це на своїй сторінці повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Святослав Никорович.

«Ось як піп тікав під гімн України. Ще треба щось комусь пояснювати?», - написав Никорович і виставив відео голосування громади Богородчан на загальних зборах про перехід до ПЦУ.

Никорович стверджує, що «Московський патріархат намагався пересварити віруючих, проте їм це не вдалося». У своїх коментарях жителі селища зізнаються, що їм шкода отця ПЦУ Володимира Шувара, який не може перейти до новоствореної церкви, бо його син вчиться у Росії.

Натомість прес-служба Московського патріархату Івано-Франківської єпархії стверджує, що парафіяни храму участі у голосуванні на зборах не брали і разом зі своїм настоятелем, отцем Володимиром Шуваром «хресним ходом направилася до свого храму, де віруючі продовжили молитовне стояння».

Раніше до ПЦУ перейшли релігійні громади у селі Похівка Богородчанського району та Успенський Собор в Коломиї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: