На Закарпатті до Православної церкви України перейшла ще одна громада

На Закарпатті до Православної церкви України перейшла ще одна громада
Церква у селищі Ясіня спочатку будувалася як греко-католицька
Фото: drymba.com

Священик підтримав рішення громади

Громада храму Покрови Пресвятої Богородиці селища Ясіня Рахівського району у Закарпатській області вийшла з підпорядкування РПЦ в Україні та приєдналась до Закарпатської єпархії Православної церкви України. Про це повідомив єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної церкви України Варсонофій.

«Вітаю громаду і настоятеля о. Володимира, і молимось за них», - написав він.

Як відзначила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перехід підтримав місцевий священик. Вона також розповіла про її історію.

«Покровська церква має складну історію. Вона будувалася як греко-католицька. До речі, гроші на її будівництво колись давали і мій дід з братами. Коли греко-католицьку церкву в Україні заборонили, цей храм був захоплений московським патріархатом. А сьогодні на зборах повернувся в духовну Україну», - написала вона у Facebook.

«Саме на цвинтарі біля цієї церкви поховані мої дід з бабцею, його брати-Климпуші зі своїми дружинами, багато наших рідних», - додала посадовець.

Нагадаємо, у суботу, 26 січня, громада селища Сарата Одеської області прийняла рішення про перехіддо Православної церкви України (ПЦУ).

ПЦУ поповнилася великою громадою на Вінниччині.

До слова, у селі Писарівка, що на Вінничині, місцевий священик УПЦ МП привів з собою близько 60 «тітушок». Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: