Очільник РПЦ в Україні Онуфрій заборонив у служінні колишнього речника цієї церкви

Очільник РПЦ в Україні Онуфрій заборонив у служінні колишнього речника цієї церкви
Протоірей Георгій Коваленко написав, що тепер розвіялася примарна надія на можливість конструктивного діалогу і співслужіння

Московський патріархат так «нагороджує» тих, хто прагне незалежності і єдності Українського православ’я, - Коваленко

РПЦ в Україні (раніше – УПЦ МП) заборонила у служінні колишнього речника і прес-секретаря блаженнішого Володимира (Сабодана), протоієрея Георгія Коваленка. Про це сам отець Георгій повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив протоірей Георгій Коваленко, якось соромно було не мати такої «нагороди», якою зазвичай Московський патріархат нагороджує тих, хто прагне незалежності і єдності Українського православ’я.

«Очікувано, хоча й трохи сумно… Бо розвіялася примарна надія на можливість конструктивного діалогу і співслужіння між духовенством двох православних юрисдикцій. До чого це я? Сьогодні отримав дзвінок з Київської митрополії Московського Патріархату в Україні. Чемним голосом семінариста мені повідомили, що указом митрополита Онуфрія я заборонений у священнослужінні і запропонували під’їхати отримати указ і розписатися. Відправляти документ поштою не схотіли. От я собі й думаю, чи потрібна мені ця бумага, яка не визнається Вселенським православ’ям і Православною церквою України, а визнається лише Московською церквою і є забороною не мені, а забороною священнослужителям МП зі мною співслужити? І це буквально на другий день після того, як я публічно закликав священноначалля МПвУ не забороняти священикам УПЦ співслужити зі священиками ПЦУ. Так і хочеться заспівати разом з Башлачёвым: «Мне надоело протягивать вам свою открытую руку, чтобы снова пожать кулак…», - написав Коваленко.

При цьому, протоірей нагадує, що Євангеліє говорить «Не будь переможений злом, але перемагай зло добром».

«Тому, дякую Українській православній церкві, її єпископам і священикам, яких знаю, за 24 роки співслужіння і можливість спільно реалізовувати різноманітні просвітницькі проекти. Вірю, що жодні укази і заборони не в змозі не тільки відлучити нас від любові Божої, а й розірвати нашу єдність у Христі, якщо ми віримо Йому, а не цим…», - зазначив протоірей Георгій Коваленко.

Нагадаємо, половина мешканців Львівщини хоче об’єднати УГКЦ і ПЦУ та святкувати Різдво 25 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: