П’ять тисяч великодніх наборів для малозабезпечених зібрали в офісі «Європейської Солідарності»

П’ять тисяч великодніх наборів для малозабезпечених зібрали в офісі «Європейської Солідарності»
У Фонд Порошенка щодня приходять десятки заяв про допомогу. Загалом на сайті акції вже зареєструвались більше 30 тисяч людей, які потребують підтримки
Фото «Європейської Солідарності»

Вже більше 13 тисяч продуктових коробок відправлені до адресатів

У Відкритому офісі партії «Європейська Солідарність» вихідні починаються традиційно – для літніх людей, малозабезпечених родин, ветеранів АТО/ООС та людей з інвалідністю збирають продуктові набори. Цього тижня по всій Україні поїдуть набори зі святковими подарунками – пасками. На Великдень святкову пасочку отримають 5 тисяч адресатів. 

Кошти на продукти для наборів збирали через волонтерську платформу «Солідарність». Кожен охочий може внести грошову пожертву і долучитись до цієї ініціативи, яку першим підтримав Фонд Порошенка. 

Марина Порошенко, яка разом з дітьми і цієї суботи долучилася до волонтерів, розповіла, що вже втретє за місяць загальнодержавного карантину активісти ГО «Справа громад», «Солідарна молодь», народні депутати та партійці, і просто небайдужі люди збираються в офісі «Європейської Солідарності» для підготовки продуктових наборів. 

«Ми розуміємо, у яких важких умовах опинилися багато родин, які не мають доходів. Коли пенсіонери, люди з інвалідністю знаходяться вдома і навіть не можуть придбати необхідного», – сказала Порошенко.

За її словами, у Фонд Порошенка щодня приходять десятки заяв про допомогу. Загалом на сайті акції вже зареєструвались більше 30 тисяч людей, які потребують підтримки. 

«Ми долучаємося до цієї акції, і вже 8000 продовольчих наборів, які були зібрані за минулі тижні, поїхали і були роздані адресатам», – розповіла Марина Порошенко.

«Сьогодні ми прийшли, щоб зібрати наступну партію 5000 продовольчих наборів, у кожен з яких напередодні світлого Воскресіння ми покладемо паску для святкового столу. І дуже сподіваємося, що на кожному столі буде присутня частина цих щирих, позитивних емоцій великої кількості волонтерів, які доєдналися до акції», – сказала дружина п’ятого Президента України.

Народна депутатка, волонтерка Софія Федина детальніше розповіла про особливі секрети цих святкових наборів. «Паска – це святковий хліб. Мені б хотілося, щоб з цими посилками люди отримали заряд позитиву, якого так бракує зараз у нашій державі. Крім того, ми вкладаємо не тільки листівочки з інструкцією, як протидіяти коронавірусу, але ми вкладаємо також і свічечки. Їх разом з пасочками нам сюди привіз і промовив молитву отець Іван Сидор – той самий дзвонар з Михайлівського золотоверхого, який у 2013-му році рятував від беркутні наших студентів», – розповіла депутатка.

«Сьогодні у нас дуже символічні пакуночки, дуже символічний час і хочеться, щоб разом з Христовим Воскресіння воскресла не тільки наша віра у справедливість і добро, але воскресла і сама справедливість», – додала Софія Федина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: