Політв'язню Сущенку повідомили про смерть батька

Політв'язню Сущенку повідомили про смерть батька
Роман Сущенко

Інформацію про смерть батька повідомив Сущенку український консул

Незаконно затриманому в РФ українському журналісту Роману Сущенку повідомили про смерть його батька.

Про це «Укрінформу» повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«Сьогодні у мого підзахисного Сущенка був український консул Геннадій Брескаленко. Він повідомив йому про смерть батька. Про реакцію Романа поки не знаю. Постараюся зробити все, щоб потрапити до нього цього тижня», - сказав Фейгін.

При цьому він уточнив, що не впевнений в тому, що зможе потрапити до Сущенка цього тижня. Оскільки робочих днів через свято 8 Березня мало, і вже в середу буде короткий день.

«Взагалі згідно з жеребкуванням, відвідини підзахисного у мене тільки 19 березня. Але я постараюся помінятися на більш ранній термін», - додав адвокат.

Як повідомлялося, Володимир Полікарпович Сущенко помер 2 березня на 79-у році життя. Того дня Фейгін відвідував свого підзахисного, але не наважився сказати йому про смерть батька.

Нагадаємо, наприкінці лютого Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина й дочка.

Також стало відомо,Сущенко вже ознайомився з матеріалами своєї справи.

24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: