Сенцов та Карпюк отримали в російських колоніях електронні листи з України

Сенцов та Карпюк отримали в російських колоніях електронні листи з України
Олег Сенцов

Листи до політв’язні спершу «пройшли цензуру» в РФ

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко отримала з російських тюрем підтвердження, що її електронні листи передані політв'язням Олегу Сенцову, Миколі Карпюку та Ігору Кияшку.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Олег Сенцов, Микола Карпюк і Ігор Кияшко отримали мої електронні листи зі словами підтримки від всіх українців. Словами вдячності за їх мужність і віри, що вони будуть вдома», - написала Геращенко.

Вона уточнила, що 29 грудня отримала повідомлення з Лабитнангі, де утримують Сенцова, з «Владимирского централа», де утримують Карпюка, і з тюрми в Нижньому Новгороді, де утримують Кияшка, повідомлення від адміністрації цих тюремних установ, що листи «пройшли цензуру і вручені адресату 29 грудня».

«На жаль, електронні листи не доставлені до трьохнаших моряків, яких досі утримують в «Матроской тишине». Звідти прийшло наступне: «Затримується (лист - ред.) у зв'язку з слідчими діями або з причин, пов'язаних з внутрішнім розпорядком установи»,  - додала Геращенко.

Вона зазначила, що як мінімум 55 українців - політв‘язнів Кремля, утримуються в тюрмах РФ.

«Всім їм ми написали листівки і відправили поштою. ... Я сподіваюся, що всім політв‘язням в РФ прийдуть листівки і листи поштою», - додала  Геращенко.

Напередодні правозахисниця Тетяна Щур розповіла, що український режисер, політв’язень Олег Сенцов в колонії Лабитнангі може користуватися телефоном раз на місяць та отримує газети з місячним запізненням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: