Суддю Верховного суду відсторонили від роботи за п'яне водіння, - ЗМІ

Суддю Верховного суду відсторонили від роботи за п'яне водіння, - ЗМІ
За даними ЗМІ, суддя Валентин Сердюк керував авто в нетверезому стані

Відсторонений суддя Касаційного цивільного суду Валентин Сердюк

Суддю цивільного Касаційного суду, який входить до складу Верховного суду, Валентина Сердюка тимчасово відсторонили від посади. Відповідне рішення 22 травня прийняла перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє пресслужба ВСП.

Наголошується, що до судді застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення.

«З огляду на рішення, прийняте першої дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 22 травня 2020, суддю цивільного Касаційного суду у складі Верховного суду Сердюка Валентина Васильовича відсторонено від здійснення правосуддя», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, до моменту офіційного звільнення судді з посади Вищою радою правосуддя, він вважається тимчасово відстороненим від посади.

«Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до прийняття Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати», - уточнили в ВСП.

За даними ЗМІ, Сердюка відсторонили у зв'язку з водінням автомобіля в нетверезому стані. Повідомляється, що 2 березня 2019 року суддя керував авто в нетверезому стані, від проходження тесту на алкоголь відмовився.

Суддю оштрафували на 10 тис. грн, і він був позбавлений водійських прав на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: