Україна розпочала нову фазу розвитку мовлення на Крим

Україна розпочала нову фазу розвитку мовлення на Крим
Телекомунікаційна вежа

Українське мовлення на територію Криму у 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж

Україна розпочала нову фазу розвитку українського телерадіомовлення на півдні Херсонської області і на територію Криму. Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Разом з головою Херсонської ОДА Андрій Гордєєвим і керівником Концерну РРТ Александром Богдановим символічно відкрили нову фазу розвитку українського телерадіомовлення на півдні Херсонської області і на територію Криму», - написав він у Facebook.

За його словами, влада планує збільшити висоту державної вежі в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів - протягом першої половини 2018 року, а також створити додатковий цифровий мультиплекс з метою організації потужного мовлення в напрямку Армянська і Красноперекопська перших 5 українських телеканалів.

Окрім того, передбаченими заходами планується організувати аналогове мовлення в напрямку Криму двох українських телеканалів, а також мовлення в напрямку Криму до 7 українських радіостанцій.

«Сигнал з Чаплинської вежі охоплюватиме Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області і Красноперекопський район АР Крим. Таким чином, українське мовлення на територію Криму у 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж - Чонгарської і Чаплинської», - пояснив Костинський

Розвиток телерадіомовлення у визначених районах буде здійснюватися шляхом надання Національною радою з питань телебачення і радіомовлення дозволів на тимчасове мовлення, як це робиться в зоні проведення АТО.

Передбачені заходи містяться у стратегії, що розроблена комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: