Українського політв’язня Кольченка переводять в штрафний ізолятор

Українського політв’язня Кольченка переводять в штрафний ізолятор
Олександр передавав всім привіт і подяку за підтримку, - сказала правозахисник

У період свят у російських тюрмах посилюють режим

Українського політв'язня Олександра Кольченко переводять на 10 діб в штрафний ізолятор Копейської колонії, що розташована у Челябінській області (РФ). Про це розповіла російська правозахисник Тетяна Щур, повідомляє телеканал «Прямий».

За словами Щур, Кольченку вранці 27 грудня з колонії надійшло повідомлення, що його закривають в ШІЗО.

«25 грудня у нього був наш адвокат, який його відвідує регулярно, один або два рази на місяць. Начебто, все було нормально. Саша передавав всім привіт і подяку за підтримку. І виглядав він пристойно. Він розповідав, що регулярно по годині на день займається у спортзалі. Ніби як рум'янець на щоках з'явився. Нормальні взаємини в загоні і ніяких спеціальних дій до нього не застосовується. Не змушують нічого ні з боку ФСБ, ні з боку адміністрації колонії. Сьогодні вранці надійшло повідомлення, що його закривають в ШІЗО на 10 діб через якийсь формальний привід», - зазначила Щур.

Правозахисник додала, що посилення режиму в тюрмах у період свят - звичайна практика.

«На жаль, такі правила в тюрмах, що у зв'язку зі святами відбувається посилення режиму. І всіх засуджених, які мають важкі статті, прибирають із зони в профілактичних цілях. Це такі вимоги режиму», - сказала вона.

Раніше повідомляли, що стан здоров'я українського політв'язня Кольченко не викликає побоювань у лікарів, стаціонарного лікування він не потребує.

Додамо, що раніше український омбудсмен Людмила Денисова направила Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій лист з пропозицією обміняти 36 затриманих в Україні росіян на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: