Уряд схвалив концепцію протидії домашньому насильству

Уряд схвалив концепцію протидії домашньому насильству
У грудні 2017 року Рада ухвалила законопроект №4952, яким запровадила кримінальну відповідальність за домашнє насильство і примус до шлюбу

Щороку від насильства в Україні потерпає близько 100 тисяч осіб, 90 % із яких – жінки

Кабмін під час свого засідання у середу, 10 жовтня, ухвалив концепцію програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Про це повідомляє урядова прес-служба.

«Прийняття розпорядження створює можливості знизити рівень домашнього насильства, насильства за ознакою статі та забезпечити захист прав постраждалих осіб через удосконалення системи запобігання та протидії такому насильству, удосконалення відповідної нормативно-правової бази, запровадження дієвих механізмів взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, щороку від насильства в Україні потерпає близько 100 тисяч осіб, 90 % із яких – жінки. Постраждалі від домашнього насильства жінки не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Відтак метою ухвалення відповідної програми є забезпечення розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі відповідно до міжнародних стандартів і Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" в умовах децентралізації та запровадження комплексних дій та заходів, спрямованих на зменшення масштабу цього явища. Програма ухвалена на період до 2023 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: