Вчені розповіли, як пандемія впливає на чоловіків і жінок

Вчені розповіли, як пандемія впливає на чоловіків і жінок
Covid-19  має різний вплив на чоловіків і жінок

Від вірусу більше помирає чоловіків

Пандемія має абсолютно різні наслідки для чоловіків і жінок. Відмінності спостерігаються не лише в перебігу самої хвороби, а й у її довгострокових наслідках – для стану здоров'я та економічних.

Одне з найбільш вражаючих відмінностей полягає в рівні смертності. Наприклад, в США від кор-русу гине удвічі більше чоловіків, ніж жінок, – повідомляє ВВС.

У Західній Європі 69% всіх померлих від кор-русу – чоловіки. Те саме спостерігається і в Китаї, і всьому світі.

Вчені з університетського коледжу Лондона ведуть гендерну статистику захворюваності в країнах світу, намагаючись зрозуміти, чому така різниця. Причина наразі незрозуміла.

Згідно з однією з теорій, реакція жіночої імунної системи на вірус сильніша, розповідає професор імунології Оксфордського університету Філіп Гулдер.

«Імунна реакція на вакцини та інфекції взагалі агресивніша і ефективніша у жінок в порівнянні з чоловіками», – сказав науковець і пояснив: «частково це тому, що у жінок - дві X-хромосоми, а у чоловіків одна, що може бути важливим при зіткненні з кор-русом».

Серед  інших причин Гулдер називає різний спосіб життя чоловіків і жінок. «Це проявляється, наприклад, в курінні, яке впливає на рівень супутніх захворювань – хвороб серця, хронічних легеневих захворювань і онкології. Все це впливає на результат інфекційної хвороби, викликаної кор-русом», - зазначив вчений.

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у світі підтверджено 2 332 391 випадків кор-русної хвороби, з них 160 783 летальних, 599 997 особа одужала

США «лідирують» за кількістю підтверджених випадків зараження та летальних випадків: кор-рус там підтверджено у 738 913 людей, з них 39 015 померли та 68 285 одужали.

За минулу добу в Україні на кор-русну хворобу захворіло 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичних працівники.

Станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків пандемії, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: