Банкіри кажуть, що люди сприймають програму «5-7-9%» як дешеве кредитування будь-чого

Банкіри кажуть, що люди сприймають програму «5-7-9%» як дешеве кредитування будь-чого
На державна програму «Доступні кредити 5-7-9%» подали дві тисячі заявок

Дві тисячі осіб подали заяви з вимогою з вимогою: «Давайте мені гроші, бо нам пообіцяли», – Семен Пускай

Українці не розуміють суті державної програми доступних кредитів  «5-7-9%» Про це заявили банкіри під час круглого столу «5-7-9%: перезавантаження?», організованого онлайн «Фінансовим клубом».

«Як тільки уряд заявляє про якусь допомогу, одразу всі біжать і починають обвалювати сайт програми або банки з вимогою: «Давайте мені гроші, бо нам пообіцяли». Якщо розібрати дві тисячі заявок, то там є і бажання рефінансувати свою доларову іпотеку, взяту в 2008 році, і бажання людини купити автомобіль, щоб їздити на дачу», – розповів заступник директора департаменту малого та середнього бізнесу Укргазбанку Семен Пускай.

Пускай сказав, що є багато заявок від звичайних фізосіб та малого і середнього бізнесу, що входить до бізнес-груп.

«Дві тисячі заявок – це просто вони сказали: «Хочу!». А що вони саме хочуть, ще потрібно дізнаватися: чи вони фізособи, чи вони бізнес. І це одна з головних причин відмов за програмою – непідпадання клієнта під параметри та вимоги програми», – пояснив Семен Пускай.

 

Нагадаємо, держава з 1 березня  запустила другу частину програми дешевих кредитів під 5-7-9% річних, в межах якої надаватиме кредитні гарантії тим позичальникам, які не мають достатньої застави для кредиту у банку.

Кабінет міністрів 15 квітня цього року анонсував «кредитні канікули» для малого та мікробізнесу, що передбачають надання кредитів під 0%, з терміном погашення тіла кредита через рік, основна умова для підприємців - збереження не менше 80% робочих місць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: