ДТЕК Енерго перевів уже третій енергоблок Придніпровської ТЕС на газове вугілля

ДТЕК Енерго перевів уже третій енергоблок Придніпровської ТЕС на газове вугілля
Цього року переведуть з антрациту на газове вугілля чотири блоки Придніпровської ТЕС
Фото з відкритих джерел

Це вже третій блок станції, що почав працювати на українському паливі

Компанія ДТЕК Енерго завершила переведення енергоблоку №9 ДТЕК Придніпровської ТЕС на українське газове вугілля. Про повідомляє прес-служба компанії.

«Персонал ДТЕК Придніпровська ТЕС запустив в мережу енергоблок №9 потужністю 150 МВт. Це третій за рахунком блок станції, що почав працювати на українському паливі», - відзначають в компанії.

Згідно з повідомленням, блок №9 був переобладнаний з використання антрациту на газове вугілля за 9 місяців. У 2017 році ДТЕК переобладнав блоки №7 і №8.

У компанії уточнюють, що за рік роботи Придніпровської ТЕС на газовому вугіллі потреба в імпортному антрациті знизилася на 0,7 млн тонн. Станція припинила використовувати антрацит з 21 квітня 2018 року.

«Цього року ми повністю завершимо переведення з антрациту на газове вугілля чотирьох блоків Придніпровської ТЕС загальною потужністю 600 МВт. Українське вугілля - це запорука стабільного енергопостачання України. І чим більше теплова генерація буде орієнтуватися на паливо, що видобувається в Україні - тим більший позитивний ефект отримає держава і жителі», - підкреслив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Підключення до енергосистеми ще одного переобладнаного блоку - №10 - заплановано на грудень 2018 року. Зараз ведуться будівельно-монтажні роботи. Загальна вартість переведення енергоблоків №9, 10 складе 300 млн грн.

У компанії додають, що ДТЕК з квітня 2017 року реалізує поетапний план переведення енергоблоків антрацитових ТЕС компанії на українське вугілля для мінімізації імпорту.

«Це була оперативна реакція компанії на зупинку поставок антрациту з тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської області в березні 2017 року внаслідок блокади», - підсумували в ДТЕК.

«ДТЕК» створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підготував розпорядження, де планує ввести в дію пріоритетне спалювання на теплоелектростанціях українського вугілля, що дозволить знизити споживання імпортного антрациту і посилить енергетичну незалежність країни. На думку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пріоритет українського вугілля позитивно вплине на вітчизняну економіку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: