Економічний експерт застерігає Нацбанк від зміцнення гривні після карантину

Економічний експерт застерігає Нацбанк від зміцнення гривні після карантину
Зміцнення гривні – це погано, оскільки вітчизняні виробники стають менш конкурентними, а наш експорт дорожчає, - експерт

Сподіваюсь, у НБУ вистачить розуму, щоб не допустити зміцнення гривні, - Кушнірук

Економічний експерт Борис Кушнірук побоюється зміцнення гривні після пом’якшення карантинних обмежень з 22 травня. Про це експерт розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Є ризик. Але сподіваюсь, у НБУ вистачить розуму, щоб цього не допустити», - зазначив він.

За словами Кушнірука, зміцнення гривні – це погано, оскільки вітчизняні виробники стають менш конкурентними, а наш експорт дорожчає, бо прив’язаний до долара. «Виходить, що наші виробники менш конкурентні на зовнішніх ринках», - пояснив експерт.

До відома, експертка Юлія Корнєєва вважає, що гривня впаде ближче до осені через зменшення надходжень від транзиту газу і світову кризу.

Ексміністр економіки Володимир Лановий також прогнозує падіння гривні - до 30 грн за долар вже за кілька місяців.

Нагадаємо, реальний валовий внутрішній продукт України в першому кварталі 2020 року скоротився на 1,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Реальний ВВП у I кварталі 2020 року зменшився на 0,8%.

Як повідомлялося, голова Нацбанку України Яків Смолій вважає, що після завершення карантину українці витрачатимуть гроші не на збільшення валютних накопичень, а на те, на що буде відкладений попит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: