В Офісі Націнвестради назвали найбільш перспективні галузі української економіки

В Офісі Націнвестради назвали найбільш перспективні галузі української економіки
Перспективні  галузі були обрані серед тих, що мають найкраще співвідношення зростання чистого прибутку до зростання капітальних інвестицій

Аналіз різних сфер економіки був проведений за період з 2010 року до 2018 року

В Офісі Національної інвестиційної ради проаналізували сектори української економіки і визначили ті, що мають найбільші перспективи росту і залучення іноземних інвестицій. Про це йдеться в повідомленні на сайті ради.

Зазначається, що аналіз був проведений за період з 2010 по 2018 рік на основі показників динаміки обсягів реалізованої продукції, капітальних інвестицій та чистого прибутку підприємств.

За результатами аналізу в Офісі зробили висновок, що найбільш перспективними галузями української економіки є:

  • виробництво харчових продуктів;
  • текстильне виробництво;
  • виробництво одягу
  • виробництво фармацевтичних продуктів;
  • виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції;
  • виробництво електричного обладнання;
  • виробництво меблів;
  • вирощування однорічних і дворічних культур;
  • підприємства телекомунікацій;
  • підприємства, що займаються комп'ютерним програмуванням і пов'язаним консультуванням.
screenshot_23_02

За словами керівниці Офісу Ольги Магалецької, дані галузі були обрані серед тих, що мають найкраще співвідношення зростання чистого прибутку до зростання капітальних інвестицій. Також при складанні прогнозу враховували швидкість виходу з кризи 2014 і кількість років роботи з позитивною чистим прибутком.

Найбільший чистий прибуток з 2010 по 2018 рік за даними офісу Націнвестовета показали сфера виробництва комп'ютерного програмування (9800%), харчова промисловість (1186%) і виробництво електроустаткування (778%).

Відзначається, що компанії, що займаються комп'ютерним програмуванням за 9 років підвищили обсяг реалізованої продукції в 10 разів. Капітальні інвестиції зростали до 2016 року. У тому ж році чистий прибуток в галузі почала різко зростати і в цілому з 2010 по 2018 рік зросла на 9800%

Що стосується виробництва харчових продуктів, то дана галузь вийшла з кризи 2014 року лише в 2017 році. Капітальні інвестиції в галузь за 9 років виросли на 326%.

У сфері виробництва електроустаткування, кожна проінвестована гривня приносила зростання чистого прибутку на 3 грн, зазначають в Офісі Націнвестсовета. Нормативних актів даної галузі, за даними звіту, наростили обсяги капітальних інвестицій на 248%, а чистого прибутку на 778%

В Офісі Націнвестради виділили також галузь наземного транспорту. «Незважаючи на загальну збитковість цієї сфери, середні підприємства протягом останніх трьох років отримують чистий прибуток», - зазначається в звіті. При цьому, малі підприємства стали прибутковими починаючи з 2018 року.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: