Ексгенпрокурор Піскун висміяв Податкову, яка полює на чорних бухгалтерів

Ексгенпрокурор Піскун висміяв Податкову, яка полює на чорних бухгалтерів
На думку Піскуна, податкова вдається до силових методів, щоб створити «картинку» про виконання своїх функцій

Білий бізнес працює законно, а податкова у масках шукає у підвалі «чорного» бухгалтера – Піскун

У сучасному світі податкова, яка вривається на підприємства у масках і виламує двері – це нонсенс, тому що бізнес працює у легальному полі, а усі розрахунки проводяться через комп’ютер. Про це заявив колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Служба безпеки, податкова, фінінспекція – приходять на підприємства в масках, касках, зі щитами. Так не повинна працювати податкова служба. У ХХІ столітті, коли Ілон Маск запускає десятки супутників у Всесвіт, податкова ламає двері, навіщо? Все в комп’ютері написано. Сьогодні вже немає цього хитрого бухгалтера в окулярах з нарукавниками, який в підвалі сидить і ховає гроші. Воно що, цього не розуміють? Податки повинні платитися з комп’ютера, і зразу відраховуються в податкову службу, в державу. Платежі перевіряються за чотири секунди. Для чого ламати двері?», – висловив він здивування.

На його переконання, податкова вдається до силових методів, щоб створити «картинку» про виконання своїх функцій. Проте так не має бути – адже в результаті таких дій страждає репутація українського бізнесу, що грає на руку його конкурентам.

Нагадаємо, на початку цього року податкова служба нарахувала компанії «АрселорМітал Кривий Ріг» податковий борг у розмірі 2,2 млрд грн, та звернулася до прокуратури з вимогою заморозити рахунки підприємства – попри те, що компанія заперечила цей борг у суді та виграла процес.

Пізніше, з тими ж звинуваченнями, податківці у супроводі СБУ та БЕБ прийшли на ГЗК компанії «Метінвест»: було вилучено техніку та документацію, через що діяльність підприємств було призупинено.

Народний депутат України Вікторія Гриб заявила, що фіскальний тиск влади на бізнес призведе до погіршення інвестиційного клімату в країні та краху економіки. А інвестаналітик Сергій Фурса заявив, що блокування роботи «АрселорМіттал» - це ганебна історія, про яку говоритимуть на міжнародних зустрічах, зокрема у Давосі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: