Кількість нових вакансій в Україні зменшилася на 34%

Кількість нових вакансій в Україні зменшилася на 34%
В Україні зменшилася кількість вакансій

Зменшення кількості вакансій значною мірою пов’язано із карантином

За два тижні карантину кількість вакансій в Україні зменшилися на 34%, відображаючи погіршені очікування підприємців щодо майбутніх доходів. Про це йдеться в «Економічному огляді тижня» Національного банку України.

Під час другого тижня карантину (24-31 березня) кількість нових вакансій продовжувала знижуватися, хоча й меншими темпами, ніж упродовж першого тижня.

«Кількість нових резюме після зниження в І тиждень карантину (вірогідно через рекомендації самоізолюватися) надалі практично не змінювалася», - йдеться в повідомленні.

Практично в усіх видах діяльності зріс показник навантаження (відношення кількості резюме до кількості вакансій) за винятком роздрібної торгівлі та фінансів.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що держава виплатить українцям, які залишилися без роботи або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу в установленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду.

Як повідомляв «Главком», відома співачка Марина Одольська (Іванова) виставила на продаж мобільні телефони, свій та чоловіка. Одольська пояснила, що через запровадження карантину і, як наслідок, відсутність роботи та грошей вона вимушена піти на такий крок. За словами співачки, вона з чоловіком утримували удвох всю свою велику родину: дітей і старих батьків. «А тепер сидимо вдома зі зв'язаними руками і думками, де завтра дістати гроші, щоб нагодувати дітей», - визнала Марина Одольська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: