Китай запустив першу чергу АЕС з американськими реакторами

Китай запустив першу чергу АЕС з американськими реакторами
Перша черга АЕС включає в себе два енергоблоки з реакторами третього покоління AP1000
Фото: stdaily.com

В Китаї експлуатуються в цілому 46 ядерних реакторних установок

Перша черга атомної електростанції в провінції Шаньдун (Східний Китай) почала повну комерційну експлуатацію і, як очікується, допоможе поліпшити місцеву енергетичну структуру і навколишнє середовище.

Реакторна установка номер два АЕС «Хайян» в місті Хайян закінчила 7 днів безперервної роботи в середу о 16:30, що ознаменувало початок її комерційної експлуатації, повідомила в четвер Шаньдунська атомна енергетична компанія.

Завдяки цьому в Китаї експлуатуються в цілому 46 ядерних реакторних установок, загальна встановлена потужність яких становить 45 ГВт.

На АЕС «Хайян», загальний обсяг інвестицій в будівництво якої становить 80 млрд юанів (11,7 млрд дол. США), будуть встановлені шість енергоблоків. Її перша черга включає два реакторних блоки АP1000 потужністю 1,25 ГВт кожен. Перший блок був зданий в експлуатацію в кінці жовтня минулого року.

За даними компанії, після початку функціонування перша черга АЕС може виробляти 20 млрд кіловат-годин електроенергії на рік, задовольняючи попит на електроенергію однієї третини сімей в Шаньдуні - густонаселеній провінції Китаю.

Перша черга АЕС включає в себе два енергоблоки з реакторами третього покоління AP1000 розробки Westinghouse потужністю 1250 МВт.

Це друга китайська АЕС з такими реакторами після АЕС Саньмень. Корпус реактора для першого блоку АЕС «Хайян» був виготовлений компанією Doosan Heavy Industries & Construction (Південна Корея). Корпус для блоку №2 був виготовлений на підприємствах китайської компанії Shanghai Electric Group.

Westinghouse Electric — японо-американська електротехнічна і ядерноенергетична компанія. Її заснував винахідник, промисловець і підприємець Джордж Вестінгауз в 1886 році. У 2007 куплена японською компанією Toshiba. В лютому 2017 року стало відомо про фінансові проблеми компанії Westinghouse.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: