Кабмін повинен знайти гроші на газ для Луганської ТЕС - Клименко

Кабмін повинен знайти гроші на газ для Луганської ТЕС - Клименко
Росія блокує єдину залізничну гілку, якою на Луганську ТЕС завозилося вугілля, тому станція буде змушена працювати на газу

Росія блокує єдину залізничну гілку, якою на Луганську ТЕС завозилося вугілля

Росія блокує єдину залізничну гілку, якою на Луганську ТЕС завозилося вугілля, тому станція буде змушена працювати на газу. Про це заявив заступник голови Луганської ВГА Юрій Клименко.

За його словами, робота на газу Луганської ТЕС збільшить вартість електроенергії у регіоні у понад 3 рази, тому Луганська військово-громадянська обласна адміністрація звертатиметься до Кабінету міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) за компенсацією витрат.

«Росія не видає квоти на вугілля, тому ми будемо змушені перейти на підключення газу. І готуємо звернення до Кабінету міністрів для того, щоб НКРЕКП підрахувала різницю в тарифах», - сказав Клименко.

За його словами через високу вартість газу НКРЕКП повинна переглянути тарифи.

«На сьогоднішній день 1 мВт коштує приблизно 1,6 грн. Якщо буде на газу, то це вже буде приблизно 5 гривень», - підкреслює Клименко.

Як повідомлялося раніше, згідно з даними Міненерговугілля, поставки на ЛуТЕС з боку Росії припинилися. 11 жовтня була здійснена остання поставка антрацитового вугілля в обсязі 6,8 тис. тонн.

На думку заступника голови Луганської обладміністрації Юрія Клименка через ситуацію на Луганській ТЕС можуть бути проблеми з електропостачанням регіону.

Нагадаємо, прифронтову Луганщину очікують нові випробування: 31 жовтня більшість населених пунктів області можуть залишитися без водопостачання та водовідведення. Через борги енергетики погрожують знеструмити «Лисичанськводоканал»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: