«Коронавірусна» міграція. Дешеві варіанти оренди заміських будинків уже скінчилися, - експерт

«Коронавірусна» міграція. Дешеві варіанти оренди заміських будинків уже скінчилися, - експерт
Ціни на оренду не підвищились, просто наразі не залишилось пропозицій за ціною, нижчою за ринкову., - Топал

Попит на оренду заміських приватних будинків може впасти за пару місяців

Віцепрезидент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал стверджує, що дешеві та середньо дешеві варіанти на оренду нерухомості в усіх сегментах вже порозбирали. Про це експерт розказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами експерта, ціни на оренду не підвищились, просто наразі не залишилось пропозицій за ціною, нижчою за ринкову.

«Бажання людей орендувати заміські будинки зросло через накладання трьох типів попиту. Перший  - сезонний: «хочу на природу на літо», другий пов'язаний з неможливістю планувати літню відпустку, тому такі орендарі хочуть вивезти сім’ю, дітей хоч кудись подалі від міського асфальту. Третій – це попит тих, хто хоче перечекати складні часи самоізоляції у приватному будинку», - розповів Топал.

Експерт наголосив, що попит на заміські приватні будинки може впасти досить швидко, адже не у всіх є значні фінансові ресурси.

«Платити тисячі доларів за проживання два місяці за містом, замість того, щоб годувати сім’ю на ці ж гроші кілька місяців, зможе не кожен. А найбільш популярний цінник – це під $500 до $1,5 тис. на місяць, і все залежить від «фішок», які пропонує орендодавець: розташування, басейн, мангал тощо», - пояснив експерт.

Топал каже, що найкраще орендують будинки, які розташовані поблизу водойм, лісових зон, а також на закриті поселення, зі шлагбаумами, охороною та псевдовідчуттям безпеки. «Є також чималий попит на радянські дачі – місяць проживання у будиночку таких кооперативів $100-$200. Оголошень щодо них мало, але люди просто самі приїжджають у такі кооперативи і домовляються за чаєм із його головою», - розповів експерт.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: