Миколаївщина презентувала у Бельгії потенціал регіону щодо розвитку біоенергетики

Миколаївщина презентувала у Бельгії потенціал регіону щодо розвитку біоенергетики

Делегація Миколаївської області обговорила співпрацю з рядом підприємств

Представники Миколаївської області презентували у Бельгії на міжнародній конференції «Вдосконалення та стимулювання європейської біоекономіки» інвестиційний потенціал регіону. Про це заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір повідомив у Фейсбуці.

Разом із ним на конференцію за дорученням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка приїхали перший заступник голови ОДА В'ячеслав Бонь, президент Миколаївської регіональної торгово-промислової палати Ігор Катвалюк та інші представники галузі. Вони розповіли про плани зі створення нових підприємств із переробки відходів агропромислового комплексу.

«Сьогодні Миколаївська обласна державна адміністрація серйозно розглядає можливість розвитку біоекономіки в регіоні, одним із ключових елементів якої є саме біоенергетика. Тим паче, що Миколаївщина як майданчик для реалізації проектів і створення профільних підприємств привернула значний інтерес із боку учасників конференції. Серед них – профільні інвестиційні фонди та високотехнологічні компанії, що працюють у сфері біотехнологій і біоенергетики», – зазначив Кушнір.

Фінансування для таких проектів погодився надати Європейський банк реконструкції та розвитку, повідомив він.

«Минулого місяця представники ЄБРР офіційно оголосили про плани банку ініціювати у 2019 році масштабну спеціалізовану програму з біоенергетики. Ця програма передбачає фінансування ЄБРР 10–15 великих проектів у сфері біоенергетики. Орієнтовний обсяг фінансування програми сягатиме €70–80 млн. На сьогодні проблема переробки відходів агропромислового комплексу є актуальною для Миколаївщини. Адже наразі за офіційними даними лише 1% відходів продукції сільського господарства області в даний час використовується у переробці», – підкреслив заступник голови області.

Він додав, що в регіоні для організації переробних підприємств є потужна сировинна база.

«При цьому перспектива залучення фінансування з боку ЄБРР, безумовно, значно збільшує привабливість реалізації подібних проектів як для розробників біотехнологій, так і для потенційних інвесторів. Додаткову впевненість у правильності обраного нами напряму додає і те, що означена теза знайшла своє підтвердження в ході переговорів миколаївської делегації з представниками таких відомих на ринку біотехнологій іноземних компаній як Ecosinth, Cea tech, Global Industral Dynamycs NNFCC, Toulouse White Biotechnology тощо», – написав Кушнір.

Делегація Миколаївської області відвідала бельгійське підприємство BIOBASE Europe pilot plant, що володіє унікальними можливостями масштабування біотехнологічних процесів, додав він. Компанія є партнером багатьох профільних програм ЄС у сфері біоенергетики, там представники ОДА ознайомилися з виробничими потужностями та обговорили з менеджментом найперспективніші шляхи подальшої співпраці. Також представники ОДА зустрілися із заступником директора бельгійського урядового інституту «Агентство з інвестицій та торгівлі Фландрії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: