Мінфін США пригрозив санкціями банківській системі SWIFT

Мінфін США пригрозив санкціями банківській системі SWIFT

Мінфін США «наполегливо застосовуватиме свої повноваження для того, щоб продовжувати інтенсивний економічний тиск на іранський режим»

Адміністрація США може запровадити обмеження проти міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT, якщо вона не заблокує своєчасно іранських юридичних і фізичних осіб, позначених у списку санкцій.

Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин під час прес-конференції в п'ятницю в Вашингтоні, повідомляє «Укрінформ».

«По-перше, SWIFT не відрізняється від будь-якої іншої компанії. По-друге, ми попередили SWIFT, що мінфін наполегливо застосовуватиме свої повноваження для того, щоб продовжувати інтенсивний економічний тиск на іранський режим, і що SWIFT потрапить під санкції США, якщо надаватиме послуги фінансових переказів окремим іранським фінансовим установам, які позначені у санкційному списку», - зауважив американський міністр.

Крім того, Мнучин зазначив, що адміністрація США попередила SWIFT про необхідність негайного відключення від системи будь-якої установи в Ірані, яка опиниться в списку санкцій.

Він звернув увагу на можливі спроби обходу санкцій через підставних осіб, що також має переслідуватися відповідним чином.

Як відомо, офіційний Вашингтон оголосив про повне відновлення з 5 листопада всіх санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання іранської ядерної угоди.

У США наголошують, що санкції проти Ірану залишатимуться, допоки Тегеран не виконає вимоги, що включають припинення підтримки тероризму, військової участі в Сирії, а також повного згортання ракетної і ядерної програм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: