Мінсоцполітики перегляне виплату соцдопомоги українцям

Мінсоцполітики перегляне виплату соцдопомоги українцям

Мінсоцполітики наразі розглядає багато нових ініціатив щодо зміни системи виплат допомоги соціально незахищеним українцям

Міністерство соціальної політики України планує переглянути підходи до виплат соціальної допомоги українцям та передбачити це у проєкті бюджету на 2020 рік.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Юлія Соколовська під час зустрічі з директоркою Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає пресслужба уряду.

«Але головна ідея — Міністерство соціальної політики повинне збільшувати рівень підтримки найбільш уразливих верств суспільства. При цьому ми повинні створювати та посилювати існуючі стимули до роботи для працездатного населення», — повідомила Соколовська.

За її словами, Мінсоцполітики наразі розглядає багато нових ініціатив щодо зміни системи виплат допомоги соціально незахищеним українцям. Зокрема, у відомстві планують запровадити систему Е-social (централізована електронна система з управління соціальною підтримкою населення).

Раніше представник президента у Кабміні Андрій Герус пропонував змінити критерії для визначення отримувачів субсидій, щоб нараховувати субсидії більшій кількості українців. Також він пропонував розширити програму виплати субсидій на 1 мільйон сімей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: