МЗС: Україна готова підписати новий контракт на транзит газу за європейськими правилами

МЗС: Україна готова підписати новий контракт на транзит газу за європейськими правилами

«Майбутній транзит має бути заснованим на транспарентних та ефективних нормах ЄС», - заявив Павло Клімкін

На тристоронніх переговорах щодо майбутнього транзиту російського газу до ЄС, Україна буде відстоювати укладання нового договору, складеного відповідно до європейських правил та стандартів.

Крім цього, України готова провести енергетичну реформу відповідно до європейських норм задля забезпечення прозорості діяльності української газотранспортної системи.

«Наша позиція щодо майбутнього транзиту, а також щодо європейської енергетичної безпеки абсолютно зрозуміла - ми готові ухвалити всі відповідні норми ЄС для нашої газотранспортної системи. Ми впевнені, що майбутній транзит має бути заснованим на транспарентних та ефективних нормах ЄС», - повідомив голова Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

Він також зазначив, що позиція ЄС щодо «Північного потоку-2», зокрема щодо не поширення на нього європейських законів, суперечить енергетичній безпеці Європи.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» готовий переглянути або відмовитися від другого транзитного позову до російського «Газпрому» на суму понад 12 млрд доларів за умови укладання нового довгострокового контракту на транзит.

Раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» заявляв, що «Газпром» затягує переговори щодо транзиту через Україну.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: