На Чернігівщині газорозподільна компанія зазнала мільйонних збитків

На Чернігівщині газорозподільна компанія зазнала мільйонних збитків
Через збитки «Чернігівгаз» не може повною мірою профінансувати заплановані ремонтні роботи 

За перші три місяці 2020 року «Чернігівгаз» отримало збитки на суму 40 мільйонів гривень

АТ «Чернігівгаз» за перші три місяці 2020 року отримало збитки на суму 40 мільйонів гривень через низький тариф на доставку газу, що був затверджений НКРЕКП на перше півріччя. У компанії зазначають,  що тариф покриває лише 82% собівартості послуги.

Наприкінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапне приведення тарифу на доставку газу до економічно-обґрунтованого рівня: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Тариф, що діє в першій половині 2020 року, все ще є збитковим для компанії.

Через збитки «Чернігівгаз» не може повною мірою профінансувати заплановані ремонтні роботи за інвестиційною програмою, замінити зношене обладнання і повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування.

В умовах тарифного дефіциту всі отримані від сплати за доставку газу кошти компанія мусить спрямовувати на пріоритетні напрямки – зокрема, роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників. Ускладнює ситуацію несвоєчасна оплата доставки газу  споживачами – борг сягнув 16 мільйонів гривень. 

«Попри все «Чернігівгаз» працює нині в посиленому режимі, адже наше першочергове завдання, особливо в режимі карантину - безаварійність та безперебійність газопостачання. За 2 місяці карантину наші аварійні бригади виїздили на виклики більш як півтори тисячі разів. Ми першочергово направляємо кошти на здійснення аварійних та нагальних ремонтно-відновлювальних робіт, тим часом більшість планових робіт знаходяться в режимі простою та очікування через нестачу фінансування»,  - розповідає технічний директор АТ «Чернігівгаз» Ігор Швець.

 Початок дії економічно обґрунтованого тарифу АТ «Чернігівгаз» з 1 липня 2020 року, при збереженні низьких ринкових цін на газ, дозволить до кінця року вивести компанію максимально близько до точки беззбитковості.

До відома, АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Чернігівської області.

РГК - сервісна компанія, яка надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу в енергетичній сфері, спрямованих на підвищення стандартів обслуговування та надійності газопостачання. Клієнтами компанії є 20 газорозподільних компаній, що забезпечують розподіл газу для більш ніж 8 млн клієнтів на газопроводах протяжністю 250 тис км.

АТ «Чернігівгаз» обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії «населення» та 2041 промисловий і комунальний об’єкт.  У 2019 році АТ «Чернігівгаз» доставило 481,8 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  13,8 тис. км.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: