На Вінниччині в опалювальний період майже втричі зросли борги за газ

На Вінниччині в опалювальний період майже втричі зросли борги за газ

Сума боргу клієнтів «Вінницягаз Збут» на початок квітня перевищила 237 млн грн

Впродовж опалювального періоду сума боргу клієнтів «Вінницягаз Збут» зростала щомісяця, та на початок квітня 2018 року перевищила 237 млн грн. З них 229 млн заборгували мешканці Вінницької області, а решту – підприємства. Кількість боржників зросла майже на ¼ - до 247,3 тисяч за рахунок осіб, які не отримують субсидій. При цьому кількість боржників-юридичних осіб зменшилась удвічі - з 82 до 38. З них 98% становлять бюджетні установи.

Більше 40% заборгованості за газ у Вінницькій області припадає на отримувачів субсидій. В разі непогашення боргу за газ органи соцзахисту припиняють нарахування субсидій, тож ТОВ «Вінницягаз Збут» підготувала для своїх клієнтів варіанти реструктуризації заборгованості. Разом із цим, злісних боржників очікує припинення газопостачання – попередження про це вже отримав кожний п’ятий неплатник.

Клієнти «Вінницягаз Збуту», які отримують пільги та субсидії, не сплатили за газ 94 млн грн. Зазвичай, з настанням тепла, починаючи з березня, споживання газу скорочується і відповідно зменшується заборгованість. Однак у цьому році березень виявився холоднішим, ніж звичайно, а тому обсяги споживання газу були більшими порівняно з аналогічним періодом попередніх років. Тож зменшення боргу не зафіксовано. 

«Компанія ставиться з розумінням до своїх клієнтів та готова здійснити реструктуризацію заборгованості шляхом укладення відповідного договору. В свою чергу споживач має дотриматися умов реструктуризації та погасити заборгованість в обумовленому порядку», -  зауважив директор «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Зростання боргів ставить під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Відповідно ТОВ «Вінницягаз Збут» змушене посилити заходи з примусового погашення заборгованості. За три місяці поточного року припинено постачання природного газу майже трьом тисячам боржників. Споживачам, які заборгували за спожитий газ, направлено близько 50 тисяч попереджень про припинення поставок у випадку непогашення заборгованості у встановлений строк.

В поточному році до суду подана 21 заява про видачу судових наказів про стягнення заборгованості за спожитий природний газ з побутових споживачів (населення) на суму 227 тис. грн. Компанія сподівається на конструктивний діалог та позитивне вирішення питання у погашенні заборгованості споживачами газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: