НАБУ має розслідувати розтрату бюджетних коштів на святкування дня народження Єрмака – ексглава СБУ

НАБУ має розслідувати розтрату бюджетних коштів на святкування дня народження Єрмака – ексглава СБУ
«Перед законом всі рівні! І не має значення: це звичайний громадянин чи президент, чи керівник його офісу», – Наливайченко

Якщо факти розкрадання державних коштів підтвердяться – винні мають понести покарання – Наливайченко

Народний депутат, ексглава СБУ Валентин Наливайченко звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням розслідувати розтрату бюджетних коштів на святкування дня народження керівника Офісу президента Андрія Єрмака на державній резиденції «Синьогора» із залученням державних вертольотів. Копію звернення до НАБУ нардеп опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«Слідство повинно встановити, хто і на якій підставі прийняв рішення надати державне майно, в тому числі спецтехніку, у приватне користування для святкувань посадової особи. І надати суспільству точну суму коштів платників податків, яка була використана для святкувань чиновником топрівня», – заявив нардеп.
НАБУ повинно прийняти рішення про початок розслідування упродовж 24 годин.

«Якщо факти розкрадання державних коштів та перевищення службових повноважень підтвердяться – винні мають понести покарання. Перед законом всі рівні! І не має значення: це звичайний громадянин чи президент, чи керівник його Офісу. У цивілізованому світі є безліч прецедентів, коли держчиновники йшли у відставку і навіть сідали на лаву підсудних через використання коштів платників податків у своїх приватних інтересах», – додав Наливайченко.

Нагадаємо, 24 листопада видання «Українська правда» опублікувала розслідування про 4-денне святкування дня народження керівника Офісу президента в державній резиденції «Синьогора», куди гостей доставляли спеціалізовані вертольоти ДСНС та Збройних сил.

В Офісі президента заявили, що до резиденції на спеціалізованих вертольотах літав президент, а керівник його Офісу в цей момент начебто був у Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: