Німеччина відмовиться від вугільної енергетики

Німеччина відмовиться від вугільної енергетики

Нині вугільні теплоелектростанції виробляють приблизно третину всієї електроенергії Німеччини

Німеччина має відмовитися від використання вугілля для виробництва електроенергії до кінця 2038 року. Таке рішення 26 січня прийняла створена урядом комісія з питаннь вугілля під час засідання, що тривало майже 21 годину, повідомляє DW.

При цьому у 2032 році пропонується перевірити, чи можливо перенести термін відмови від вугільної енергогенерації на 2035 рік.

Ця відмова в разі її реалізації коштуватиме ФРН 40 мільярдів євро, які протягом 20 років мають отримати з федерального бюджету землі, де видобувається вугілля (Бранденбург, Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія, Саксонія-Ангальт). Нині вугільні теплоелектростанції мають у Німеччині загальну потужність 12,5 гігаватт та виробляють приблизно третину всієї електроенергії країни. Втім, вже до 2022 року від енергомережі має бути відключено ТЕС потужністю 12,5 гігаватт.

Нагадаємо, що Німеччина вже прийняла рішення відмовитися до 2022 року від атомної енергетики. Але для того, щоб країна могла виконати національні та міжнародні цілі із захисту клімату, ФРН має пришвидшити перехід на екологічно чисту електроенергію. До 2050 року викиди двоокису вуглецю в країні мають складати 80-95 відсотків від показників 1990 року.

Нагадаємо, 21 грудня у Німеччині закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: